Masterclass ‘Start your WoW’

De Masterclass waarin ik alle technieken waar ik zelf gebruik van maak om mijn kleurrijke, abstracte kunstwerken te creëren met jou deel, samen met nog veel extra praktische tips en tricks. En een heel grote dosis fun!
You need to purchase this course to view this content.

Lessen

Video 1 – Welkom in mijn art studio

Welkom in de wondere wereld van het abstract schilderen.Vandaag start jouw heerlijkste reis ooit.  De reis van wit naar kleur! 

Video 2 – Inspiratie, een bron om elke dag uit te putten

In deze video vertel ik jou hoe jij met plezier aan de slag kan en waar jij jouw inspiratie kan halen zonder dat het stroperig of moeilijk voelt.  Ontdek hier de bron om elke dag uit te putten!

Video 3 – Niets moet en alles mag. Wat vind je hier?

Voel je je nu al verstijven en denk je bij jezelf: ‘ik wou dat dit kon!’  Klik dan op deze video en misschien kan ik je inspireren om gewoon te starten. Dit platform is er voor jou.  Neem er uit wat jij vandaag nodig hebt.

Video 4 – Do’s & don’ts van abstract

Je hebt zin om er helemaal voor te gaan maar eigenlijk weet je niet of je binnen bepaalde lijnen moet blijven of niet.  Misschien ga je ervan uit dat alles zomaar kan, maar is dat ook zo?In deze video neem ik je mee doorheen de do’s and don’ts van abstract schilderen.

5 – Materialenlijst

De lijst met materialen die je kan nalezen of downloaden of uitprinten.  Zo heb je alles in huis en kan je gelijk aan de slag! 

Video 6 – Kleuren kiezen

Alles ligt klaar en dan komt die eerste moeilijke vraag; met welke kleuren gan je starten? Heb je nog nooit een abstract gemaakt dan is het wel zo handig om een aantal tips te krijgen voor je start.  Zo vermijd je vuile grijze of bruine kleuren die jouw eerste abstract absoluut geen eer aandoen.

Video 7 – Compositie

In deze video geef ik een aantal tips en tricks om jouw verhaal op papier of doek interessant te maken voor het oog. Ga nadien lekker zelf op ontdekking naar hoe jij het liefst jouw doek inricht en waar jij jouw accenten wil aanbrengen.

Video 8 – Voorbereiden papier

In de video deel ik de volgende stappen: de voordelen van het starten met papier, de benodigdheden en hoe je jouw papier kan voorbereiden voor het gebruik ervan met acryl verf.

Video 9 – Starten met een donkere kleur en vorm

Wat is er nu zo leuk aan het starten met een donkere vorm? Wat zijn de voordelen hiervan en hoe ga je ermee aan de slag?

Video 10 – Starten spatvlek

Wil je bij het starten meteen graag meer loslaten? Dan kan je ervoor kiezen om te starten met een verrassingseffect. In deze video leg ik je uit hoe.

Video 11 – Starten met lijnen en krassen

Deze manier van starten vergt enthousiasme en de spontaneïteit van een kind.  Hoe sneller je de beweging maakt, hoe grillerig en onverwacht het eindresultaat zal zijn. 

Video 12 -Geometrisch abstract

Een gemakkelijke manier om te starten is het geometrisch abstract.  Het is fun om te doen en resulteert in een leuk verrassingseffect. 

Video 13 – Starten met een sjabloon

Soms is de inspiratie toch ver zoek en krijg je stip noch lijn op papier.  Dan is het wel zo leuk om een pizzadoos in huis te hebben!In deze video deel ik een techniek die veel gebruikt wordt door de coole boys en girls van Street Art.

Video 14 – De guitige wereld van Gesso –  starten met Gesso

In deze video vertel ik je wat de voordelen zijn van Gesso en geef ik je al direct wat tips mee bij de eerste verwerking van deze magische primer.

Video 15 – Gesso ritmisch inzetten – starten met paletmes

  Video 15: Gesso ritmisch inzetten – starten met paletmes In deze video gaan we aan de slag met een paletmes.  Als je er eentje hebt, is dat meer dan voldoende.  Mocht je geen paletmes in huis hebben, geen nood!  Ik toon je in deze video hoe je er zelf eentje maakt! Wat vind je in deze video terug? Wat heb je nodig hoe maak je een ritmische en krachtige ondergrond enkele tips mocht je eerder voor een rustige uitstraling willen gaan en hoe je kan testen of jouw Gesso laag al droog is of niet? Hier rechts zie je het eindresultaat.          

Video 16 – Gesso – subtiele laag

Zin een een eerste subtiele onderlaag?  Dan kan je aan de slag met de verfrol.

Video 17 – Gesso – starten met krassen

n deze video gaan we aan de slag met een energieke manier die we meteen in de Gesso ‘vangen’.  Heerlijk op van die dagen dat je gewoon voelt dat je overloopt van energie.Heel verrassend en superleuk om te doen!

Video 18 – Verrassing onder Gesso

Eigenlijk voeg je aan jouw Gesso laag nog een extra verrassingseffect toe en dat is dus een verrassing in het kwadraat!  Joepie!Ben jij één van die creatievelingen die altijd wel in is voor iets extra, dan wordt dit misschien wel jouw manier van starten.

Video 19 – Introductievideo acryl verf

Bekijk deze video als je wilt ontdekken waarom acryl de toververf is van deze eeuw! Ik neem je mee in een aantal manieren waarop jij met acryl verf kunt vertellen wat vandaag in jou aanwezig is.

Video 20 – Het summum van loslaten: verf gooien

Oh hier ben ik enthousiast over en tegelijkertijd voel ik ook de spanning van deze techniek!Wat we nu gaan doen zorgt voor een groot verrassingseffect.  Het is heerlijk om te doen, zorgt voor een waanzinnig mooie start maar zal heel wat wenkbrauwen laten fronsen.

Video 21 – Snelheidsduivel in actie – droge verf

Wil je binnen een half uurtje je werk kunnen wegbergen onder je bed en/of recht zetten acht je kast, dan is dit ‘the way to go’!Deze techniek gebruik ik vaak als ik nog vlug een eerste laag wil creëren voor ik er vandoor moet.  Het is gemakkelijk om te starten, geeft jouw blad of canvas al direct wat kleur en toch kan je nadien nog alle richtingen uit met je kunstwerk. 

Video 22 – Spontaan en zonder censuur – vloeibare verf

Als er een techniek is die ik op elk kunstwerk gebruik, dan is het deze wel.  Het is tevens een plezier om te voelen hoe gemakkelijk de kwast over het doek glijdt met deze techniek en dat zorgt direct voor een spontane verfstreek. Niet zo’n gemakkelijke techniek voor de ongeduldigen onder ons maar écht de moeite waard om uit te proberen, want het geeft je wel de kans om helemaal in de actie te gaan.

Video 23 – De kers op de taart – spatten

We zijn het ondertussen verleerd en, als het gebeurt, dan staan we direct met huishoudrol klaar om het op te kuisen.  Maar… het mocht wel toen we nog klein waren!  We gaan spatten!

Video 24 – Met of zonder strikje – lopers

Ik vind deze techniek een heel erg mooie manier om een werk af te werken of van een laatste accent te voorzien. En zeg nu zelf… soms wil je een mooie strik rond jouw geschenkje en soms vind je de verpakking op zich zo mooi dat je het strikje liever weglaat.  Dat is precies hoe ik met deze techniek omga.

Video 25 – Niet tevreden?  Gebruik de toverdoos van acryl

Soms heb je beginnersgeluk en vind je al vlug je weg in kleurenland en loopt alles van een leien dakje.  Of misschien zijn er toch van die dagen waar de dingen een beetje dwars zitten en de gekozen kleuren niet zo harmonieus lijken.  Op dat moment biedt de toverdoos van acryl raad én mogelijkheden. Deze mogelijkheden gebruik ik bijna op elk kunstwerk want abstract schilderen is nu eenmaal een proces van durven en onderuit gaan en nadien opnieuw iets proberen en onderuit gaan en nadien…

Video 26 – En wat als het niet stroomt?

Er zijn van die dagen waar niets stroomt.  Alles wat ik dan doe, voelt stroperig en zwaar aan. In deze video deel ik je al mijn inzichten en hoe je hier dan mee om kunt gaan. 

Video 27 – Hoe reinig en verzorg ik mijn materialen?

In de video deel ik de volgende stappen;– hoe en wanneer reinig je jouw materialen?– wat heb je hiervoor nodig?

Les 28 – Geen ruimte en toch jouw eigen atelier?

Als ik vraag aan jou: wat houdt jou tegen om jouw creatieve dromen waar te maken dan is er 80% kans dat je antwoordt: 'Oh, dat zou ik zooo graag willen maar ik heb geen ruimte!' De hamvraag is vaak niet of je de ruimte hebt... De moeilijke vraag is eigenlijk: heb jij al beslist of je ruimte wil maken in je hart en in je hoofd om jouw creatieve dromen waar te maken? Als jouw antwoord ja is, dan heb ik in deze pdf een aantal tips voor je. Wat ik je gun, is dat je gewoon start en dat je jezelf die vreugdevolle en creatieve momenten gunt! Klik hieronder op de link om het document te openen: Jouw atelier              

BONUS Video 29 : jouw eerste abstract in vijf minuten – collage

Mocht je na alle manieren van starten toch nog wat beduusd naar het witte doek staren dan is het volgende dé oplossing en fun om te doen. 

BONUS Video 30 : en nu gaan we groot!

Ik neem je mee in de wereld van de volledige vrijheid.   Een plek waar alles kan, niets moet en de mogelijkheden gewoon oneindig groot zijn.  En ja, we gaan groot!Je kan hier meekijken hoe ik creëer op een groot doek van 1meter op 1m20. Sit back, relax and enjoy. 

Bonus 31 – Het kleurenwiel!

Hier vind je een pdf van het kleurenwiel!

Of Inloggen om je betaalde cursussen te doorlopen.
413 learners on this course